Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

О нама

Основна организација глувих и наглувих за град Чачак и општине Горњи Милановац, Лучани и Ивањица, са седиштем у Чачку је најстарија друштвена социјално-хуманитарна организација која окупља глува и наглува лица и сва друга лица са оштећеним или ослабљеним слухом, у циљу пружања сваке врсте и облика помоћи, од ране младости па до старосне доби, када се она нађу у стању материјалне или социјалне потребе.

Реч председника

Међуопштинско удружење глувих и наглувих је понос свих особа оштећеног слуха, наших чланова, пријатеља и свих добрих људи који нас окружују. Од оснивања до данас, своје дугогодишње искуство у организовању многих акција, старији чланови, са пуно животне енергије и великим ентузијазмом су преносили млађима и заједнички постизали изванредне резултате.

Организација је успела да створи услове за окупљање, дружење, забаву, бављење културно-уметничким стваралаштвом и спортом. Пружала је помоћ свим члановима у области здравствене заштите, рехабилитације, набавке, коришћења и сервисирања слушних апарата, школовања, професионалног оспособљавања, запошљавања и информисања.

Укључили смо се у друштвени живот града, изборили се за равноправност, за своје радно место, отворили смо сва врата у живот и свет, трудили се да нас људи у окружењу упознају, прихвате и помогну нам да решимо неке своје горуће проблеме.

Заједнички смо основали, градили и чували наш Дом и организацију. Успех, постигнути резултати, освојени пехари, медаље и награде, говоре о нама и нашем раду више и од нас самих.

Велику љубав према организацији смо спремни и даље да исказујемо на свим пољима, да је негујемо и делимо са свима онима који имају “слуха“ за наш начин живота и жеље да нам помогну да пребродимо све проблеме.

Овом приликом, захваљујемо се свима онима који су нам помогли да се организујемо и створимо овако добре услове за живот и дружење. Ту, пре свега, мислимо на органе власти у Чачку, Горњем Милановцу, Лучанима и Ивањици, предузећа – радне организације, друштвено политичке и хуманитарне организације, институције здравствене и социјалне заштите, органе просвете, Савез глувих и наглувих Србије и организације глувих са којима сарађујемо.

Зорица Петковић