Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Вакцинисани најстарији чланови Удружења глувих и наглувих

Захваљујући разумевању директора Завода за јавно здравље у Чачку, доктора Аксентија Тошића, у петак, 26. фебруара 2021. године, успешно је реализована акција вакцинације најстаријих чланова Удружења глувих и наглувих у Чачку, који су исказали интересовање да се вакцинишу вакцином Фајзер-БиоНТек.

„Запослени у Заводу за јавно здравље, као и лекари и сестре Дома здравља у Чачку, где су глува лица вакцинисана првом дозом вакцине, показали су изузетну професионалност, добру организацију и изашли у сусрет особама, које због свог слушног и говорног оштећења, имају великих потешкоћа у комуникацији са окружењем. Успели су да их ослободе страха и предрасуда, да без редова приме вакцину на коју су чекали. Од стране директора Завода за јавно здравље дошло је и обећање да ће на овакав начин бити организована и ревакцинација ових лица, која треба да се реализује по истеку три недеље од прве дозе“, истакла је Зорица Петковић, председница Удружења глувих и наглувих.

Удружење глувих и наглувих има само речи хвале за ову акцију.

Овакви примери показују да се много променио однос институција, односно друштва према особама са инвалидитетом, да се полако руше баријере и предрасуде које су постојале.