Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Браћа Томићевић донела бронзану медаљу са Олимпијских игара глувих у Бразилу

Рукометна репрезентација глувих Србије освојила је бронзану медаљу на Олимпијским играма глувих у Бразилу. Наша селекција је у Кашијас до Сулу у борби за бронзано одличје савладала Турску резултатом 22:17.

На путу до медаље Србија је у групној фази у првом колу савладала Бразил са 34:10, уследио је пораз од Немачке 25:30, утакмица са Камеруном у трећем колу регистрована је службеним резултатом 10:0 у корист наше екипе, а пласман у полуфинале је потврђен убедљивом победом над Кенијом са 32:22. Изабраници Жељка Кукића су у полуфиналу претрпели пораз од Хрватске (32:18), али тријумф над Турском у утакмици која је следила обезбедио је медаљу селекцији Србије.

Бронзано одличје на Олимпијским играма глувих 2022 освојили су: Владимир Тепавац, Мирослав Ћалић, Ален Мурадић, Сенад Сопнић, Алекса Алексић, Адмир Дураковић, Борко Веселиновић, Урош Стојковић, Александар Стојковић, Божидар Николић, Златко Матић, Ђорђе Томићевић, Мирослав Томићевић, Данијел Рокић, Марко Раденковић и тренери Жељко Кукић и Миливоје Бракочевић.

За репрезентацију Србије играли су и чачански рукометаши, браћа Мирослав и Ђорђе Томићевић, чланови Међуопштинског удружења глувих и наглувих Чачак.