Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

СУГН домаћин Државног првенства глувих Србије у шаху

drzavno-prvenstvo-u-sahu-cacak (3)

У недељу, 10. априла 2022. године, у Чачку је одржано Државно првенство глувих Србије у шаху – појединачно. Организатор овог Првенства био је Спорстки савез глувих Србије, а домаћин Спортско удружење глувих и наглувих Чачак.

Учешће на овом такмичењу узели су шахисти из: Панчева, Пожаревца, Новог Пазара, Новог Сада, Београда, Јагодине, Ужица, Косовске Митровице и Чачка.

„Захваљујући изузетној помоћи и организацији такмичења од стране нашег суграђанина, шаховског судије Ивана Димитријевића, који је за ту прилику донео шаховске гарнитуре за све учеснике, такмичење је протекло у пријатељској атмосфери, без притужби и завршено у рекордном времену. Такмичари који су дошли са стране били су пријатно изненађени, пошто то иначе није била пракса у другим градовима где су се ранијих година организовала такмичења. Чачански шахисти нису се високо пласирали, али су домаћини добили високу оцену за организацију. Прво место припало је Јовану Павићевићу из Новог Сада, друго, Владимиру Класану из Београда, а треће Драгану Молдовановићу, такође из Београда. Захвални смо градској управи града Чачка, који су пружили финансијску подршку за одржавање овог Првенства“, каже Мирослав Томићевић, потпредседник СУГН Чачак.

По завршеном такмичењу, сви учесници су наставили дружење уз освежење и закуску које су домаћини припремили.

drzavno-prvenstvo-u-sahu-cacak (2)
Првопласирани шахисти

drzavno-prvenstvo-u-sahu-cacak (1)