Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Доминација чачанских стрелаца на Националном првенству глувих у стрељаштву

Спортски савез глувих Србије у сарадњи са Спортским друштвом глувих и наглувих „Полет“ успешно је организовао Национално првенство глувих у стрељаштву – екипно, мешовито и појединачно. Овај престижни догађај одржан је 7. маја 2023. године у Новом Саду.

На првенству је учествовало осам екипа-градова из целе Србије, а домаћини су се побринули да такмичари имају одличне услове за надметање. Међу свим тим екипама, чачански стрелци су још једном показали своју изузетност и освојили екипно прво место.

Тања Стојић и Марија Божић

Чачанску екипу чинили су Марија Божић, Ненад Божић, Тања Стојић и Владан Стојић, који су заједно достигли врхунску форму и остварили изузетне резултате. Ненад Божић се истакао у појединачној конкуренцији, освојивши прво место, док су Тања Стојић и Марија Божић заузеле друго и треће место.

Поред успеха у појединачној конкуренцији, Чачани су такође доминирали и у екипној конкуренцији, заузевши прво место. Друго место припало је екипи из Београда, док је треће место освојила екипа из Ниша.

Ненад Божић

Будиша Јоковић, председник СУГН Чачак, изразио је задовољство постигнутим резултатима и истакао да чачански стрелци већ годинама држе примат на такмичењима у стрељаштву. Ова генерација стрелаца успешно је преузела одговорност од претходне и наставила традицију освајања пехара и медаља на Националним такмичењима. Град Чачак је финансијски подржао одлазак екипе на ово такмичење, за шта им је Јоковић изразио захвалност.

Честитке чачанским стрелцима на изванредном успеху и жеље за још много успеха у будућности!