Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Организован излет на планину Овчар

У недељу, 6. фебруара 2022. године, за све заинтересоване чланове Међуопштинског удружења глувих и наглувих са седиштем у Чачку, организован је излет на планину Овчар.

Свјетлана Томићевић, чланица Извршног одбора МУГН, ступила је у контакт са председником планинарског друштва „Каблар“, Александром Бараћем са идејом да се глува лица – чланови МУГН опробају у вештинама планинарења. Захваљујући разумевању и подршци председника и осталих чланова ПД „Каблар“, идеја је убрзо и реализована.

Скуп заинтересованих глувих лица био је у Овчар Бањи у 10 часова. Након упознавања са чујућим активистима друштва, уз топао чај и кафу, кренули смо у освајање стазе ка врху Овчара, по принципу, „ко може добро је, ко не успе, биће још прилика“. Са нама је кренула и Далиборка Богдановић, наш тумач за знаковни језик, која је у свим приликама „наше уво“. Стаза није била лака, посебно за нас почетнике, без искуства и кондиције, било је доста снега, па смо нас три дошле до манастира Тројице и ту остале да одморимо, како не би сметале осталима.

Већина се попела на врх, међу првима Свјетлана Томићевић. Ово је за све нас једно ново, дивно искуство. Нешто што побољшава наше здравље и добро расположење. Изузетно смо задовољни како смо примљени од стране председника и осталих чујућих активиста ПД. У повратку нас је сачекала топла кафа и чај, слане и слатке пите. Договорили смо нови сусрет, дружење и нове авантуре.

ПРЕДСЕДНИЦА МУГН ЧАЧАК
Зорица Петковић